Romanii isi pierd vremea



Romanii isi pierd vremea. Cum am ajuns la concluzia asta? Simplu...Mi-am dat seama ca romanii dau prea mare importanta la toate nimicurile ce se petrec in jurul lor,si neglijeaza aspectele care sunt intr-o stare critica,intr-o stare care cere o cale urgenta de rezolvare,dar noi suntem pre "ocupati" cu fel si fel de treburi ca sa mai putem intoarce capul dupa altele...Unii ar spune ca avem ochelari de cal,care ne fac sa vedem doar inainte,celelalte directii fiind un taram greu de patruns cu privirea,si mai ales de explorat...nu mai vorbesc de intervenit acolo ca asta este ceva foarte greu de atins.

Cea mai mare vina pntru treaba asta,o are desigur,mass-media. Am incercat sa fac o comparatie intre emisiunile de televiziune de pe programele romanesti(Prima,PROtv,Antena1,NationalTv,KanalD,Acasa,OTV[sa zicem],B1...etc)si cele de pe programele straine [Discovery,Hallmark,Animal Planet,HBO...etc]. Va dati seama ca nu se poate face o comparatie civilizata intre cele doua "tabere"...mai ales daca luam in considerare si Taraf sau MyneleTv(aici vorbim de oameni cu IQ mai mare decat Gigi Becali)...cred ca imi taiam singur antena de la TV. Diferenta de rating este colosala,dar,sa insir aici cum stau lucrurile.
In primul rand,emisiunile de pe posturile internationale NU SUNT REGIZATE!!!,mai ales cand scrie la inceput "reality show". Chiar vara trecuta,vazusem un afis in gradina publica care suna cam asa: "Se cauta ispita pentru emisiunea Test de fidelitate. Pentru informatii sunati la 074*********"...Ok,am priceput ideea,cei de la Prima[pe PrimaTv se difuza,nu?] au ramas in pana de fete,incat au ajuns pana si in ghetoul asta de oras anunturi,doar ca sa-si faca ei emisiunea. Nu o sa intalnesti asa ceva in strainatate.
In al 2-lea rand,publicitatea. Posturile de televiziune romanesti,au ajuns atat de "rupte in gura" [scuze de expresie,dar nu mi-a venit altceva in minte] incat sunt in stare sa difuzeze ore intregi de publicitate,reclame peste reclame,una mai proasta ca alta,si la cele mai banale lucruri. Nu am nimic impotriva cu reclamele[cele de bun gust],publicitatea este buna,insa nu in masuri colosale. Cred ca 5 minute de publicitate pe ora sunt de ajuns. Sa nu credeti ca sunt vre-un comunist care vrea sa standardizeze totul,dar,cred nu ar strica putina organizare in mizeria asta de televiziune romaneasca.
A 3-a chestie pe care vreau sa o subliniez,este degradarea totala a calitatii pe care o are fiecare "emisiune" aparuta in ultimii 2-3 ani...Unde sunt cele 5 minute de Teleenciclopedie de pe TVR1? Aaa,ma scuzati,am uitat in loc sa dea o emisiune care a rezistat din 1965,mai bine o vdem pe fata de la pagina 5 care incearca sa-i faca pe romani sa sune la 89898989....si sa ghiceasca cuvantul,sa castige miliardul.
Cred ca am vorbit destul despre televiziunea romana,si probabil ati ajuns la aceeasi concluzie cu mine: Este de tot cacatul! Pe zi ce trece de o calitate cu mult inferioara televiziunilor internationale.
Dupa cum spuneam si in titlu,romanii isi pierd vremea,dar nu din propria lor vointa,ci cu ajutorul unor "fete-grase" din politica,care le dau in fiecare zi doza de prostie,minciuna,kitsch..etc,pe care orice roman o primeste la ora 17.00. Da,ati ghicit,iar daca nu v-ati prins,este vorba de stirile de la ora 5. NICIODATA,dar absolut niciodata,noi nuauzim ceea ce ar fi trebuit sa auzim la stiri.
Tu,te consideri un cetatean informat,doar pentru ca urmaresti stirile la TV,la radio,sau pentru ca citesti zilnic ziarul? Da-mi voie sa-ti spun ca ai luat teapa,ai fost pacalit,dus de nas,tras pe sfoara. Tu chiar credeai ca stii cum sta treaba in Romania,daca te informezi din surse ca acestea? Pai,nu stii,si o sa ramai un nestiutor daca mai continui sa inghiti tot rahatul pe care ti-l ofera astia pe tava. Crezi ca ei ar scrie in ziare ca "oamenii cu functii inalte" isi cumpara masini si iahturi din banii pe care tu,ca un bun cetatean ii dai pentru tonele de taxe pe care ei ti le cer? Nu,normal ca niciodata asta nu va fi pe prima pagina din Monitorul,si nici macar pe ultima pagina...Tie o sa-ti puna la dispozitie o gama foarte larga de rebusuri,bancuri,poze cu Naomi la Megastar...De ce sa iti spuna ei ca banii pe care tu i-ai dat pentru consolidarea drumurilor nationale pline de gropi...s-au facut nevazuti,si au consolidat frumusel contul unui ministru. De ce sa apara asta pe prima pagina..cand poate foarte bine sa-l puna pe Becali care ii injura pe jurnalisti...poate sa puna detalii din ultimul film porno in care a jucat sexy braileanca[acuma e vedeta nu?]. Si tu citesti ca un bivol,devorezi zeci de ziare pe luna,pe care ti le vinde un tigan cand esti la semafor cu masina,la pretul de 70 de bani bucata. Acum da,te consideri un om foarte informat,stii ce masina si-a luat Mutu,stii cu cine s-a casatorit Nicoleta Luciu,stii ca Andreea Esca a nascut,stii cum s-a rezolvat conflictul intre Ogica si Magda Ciumac [sau cum naiba ii cheama],stii ca nu au gasit-o inca pe Elodia,stii ca o pantera neagra este in stare de libertate prin Luxembourg,stii ca Zavoranca a fost vazuta intr-un sex-shop din Bucuresti...Dar te intrebi de ce dracu nu iti mai porneste masina? Aaa,pai stai ca ai intrat cu ea intr-o groapa de pe autostrada pentru care saptamana trecuta ai platit un sfert de salariu.
Deci,cap-de-bivol[romanii in general],incearca sa mai privesti si la ce se intampla in jurul tau...lasa-l pe Becali care da bani la sinistrati doar ca sa nu se prinda nimeni ca banii pentru ajutoare intra in buzunarul lui,si nu cred ca este nevoie sa stii cate grame(sau kilograme) are crucea lui de la gat,pentru ca il iubeste asa de mult pe Dumnezeu,incearca sa treci cu vederea ca Bahmuteanca s-a despartit de Prigoana,sau ca Monica v-a avea inca un copil cu Irinel [mosu' asta chiar crede ca mai e in stare]...treci cu vederea peste toate cacaturile astea,incearca sa vezi si de ce are nevoie tara asta.
Daca ai ajuns pana aici,inseamna ca nu te-ai plictisit inca...cu toate ca as mai avea multe de zis,ma apropii de final,pentru ca mi-am dat seama ca nu merita sa-mi obosesc degetele cu chestia asta...indiferent daca o sa o citeasca 10000 de peroane,sau doar 2 peroane...in Romania tot nu se mai poate face nimic,atata timp cat asa zisele "vedete" platesc bani grei sa se vada pe sticla,eu declar oficial ca imi bag pula in ea de televiziune si de presa romana.
Asa ca drag roman,care citesti acum mizeria asta,incearca sa realizezi ca tot ce vezi/auzi/citesti tu este doar o bariera de sticla opaca,o cortina foarte fragila care acopera adevaratele nevoi pe care Romania le are...si speram ca intr-un final cineva va reusi sa traga aceasta cortina,sa sparga barierele de sticla...pentru ca lumea sa vada cum merg lucrurile la noi. Pana atunci,duceti-va fuga la TV ca a inceput un nou episod din "Nora pentru mama". Adios!

2 comentarii:

  1. eli
    20 decembrie 2009 la 00:10

    hey you de la scorpions?:)) hai frate:)) e inocenta;))

  1. eli
    25 decembrie 2009 la 00:45

    esti nebun :d nu ma asteptam sa dea cineva reply la fiecare aberatie pe care am debitat-o acolo:))):))) astept postul despre frica:> si, ai prins mosul?:))

Trimiteți un comentariu